blog Image

Laminaat trends

Laminaat is tot op heden de meest gekozen type vloer, met volop keuze in kleur. Een laminaat vloer heeft vele pluspunten; duurzaam, scherp in prijs en makkelijk schoon te houden. Bekijk hier wat laminaat nog meer kan bieden. 
 
White wash laminaat
White wash laminaat is super geschikt voor een kleine ruimte. De lichte kleur maakt de kamer optisch groter. Het white wash laminaat heeft een gebleekte uitstraling en daardoor blijft de houtnerf zichtbaar, zo heeft de vloer de look van een houten vloer. Doordat het een neutrale kleur heeft past het bij elk interieur. 


 
Laminaat met textuur
In vaktaal ook wel Register embossing genoemd, dit is een techniek waarmee de toplaag van laminaat (of PVC) behandeld wordt. Zo krijgt het materiaal een levendige look & feel. Létterlijk, want de structuur die aan de vloer wordt meegegeven is echt voelbaar. Net zoals bij een houten vloer, zijn de stroken en knoesten die zichtbaar in het materiaal maar ook voelbaar aanwezig. Dit zorgt voor de meest realistische uitstraling die er is en maakt dat je laminaatvloer aanvoelt als een echte houten vloer.

Laminaat is daarom tegenwoordig bijna niet meer van een houten vloer te onderscheiden, met de vele dessins die aangeboden worden samen met de structuur evenaart een laminaat vloer een houten vloer steeds meer. De noesten, scheuren en de duidelijke V-groef kunnen je de stoere uitstraling geven die jij graag zou willen zien.