Hoe reinig ik mijn vloer?... Wat betekenen de symbolen bij de tapijtcollectie?..Wat is de trendkleur van het seizoen? Wij hopen veel vragen op deze pagina al te kunnen beantwoorden en houden u graag op de hoogte van nieuwtjes en tips op het gebied van woninginrichting. Mocht uw vraag er niet bij staan, stuur ons deze dan toe via de pagina contact.   

PVC & PVC visgraat

Wat is nou eigenlijk PVC? En wat is PVC visgraat? Hoe word het gereinigd?

PVC is de afkorting van Polyvinylchloride en één van de meest gebruikte kunststoffen. Het is een stabiele, inerte en flexibele kunststof. PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het is een parketvloer gemaakt van verschillende lagen PVC. PVC vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Het is een zeer geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn.

 

PVC vloer is een glad oppervlak zonder al teveel vreemde structuren. Onderhoud wat aan deze vloer verricht moet worden op wekelijkse basis is daarom ook nagenoeg nihil. Toch zal je een PVC vloer eens in de zoveel tijd moeten schoonmaken. Voordat je de PVC vloer gaat dweilen is het van belang een stofzuiger te gebruiken. Het lijkt een beetje dubbelop om eerst te stofzuigen en daarna te dweilen, maar het zorgt ervoor dat je een stuk schoner kunt dweilen. 

 

Ook kunt u ''James PVC reiniger'' gebruiken om te reinigen. Hier een aantal punten waarom:

                   -Verwijdert moeiteloos vervuilingen tijdens het wissen en zorgt voor een frisse uitstraling van uw vloer.
                   -Op basis van alcohol, dit zorgt ervoor dat uw vloer snel droogt.
                   -James Vinyl & PVC reiniger Schoon & Snel droog verandert het uiterlijk van uw vloer niet.
                   -Er blijft geen residu op uw vloer achter.
                   -Heeft een aangenaam frisse geur.
 
Een vloer gelegd in visgraatpatroon is een de bekendste vormen van het zogenaamde tapisparket en tevens de meest klassieke parketvloer. Tapis is het franse woord voor tapijt. U verlijmt dus eigenlijk een laag hout (6 tot 12 mm dik) als een soort tapijt op de ondervloer. Door het ontbreken van een mes en groef verbinding kun je deze vloeren vaak schuren en hebben ze de langste levensduur. Door het leggen op een speciale ondervloer is Visgraat zelfs uitermate geschikt voor het leggen op vloerverwarming!